Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

"8:Μαρτίου"Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας"

"Αν δεν υπήρχαν γυναίκες,όλα τα λεφτά του  κόσμου δεν θα είχαν σημασία"

     Αριστοτέλης Ωνάσης 

Επανεκκίνηση» για το Άκτιο-Αμβρακία και διπλή σύνδεση με τη Λευκάδα


Με 10 νέα μεγάλα έργα για αυτοκινητόδρομους αντεπιτίθεται το Υπουργείο Υποδομών στην ολοκλήρωση των έργων στους μεγάλους αυτοκινητόδρομους της χώρας. Η νέα γενιά έργων αυτοκινητόδρομων είναι είτε επεκτάσεις των σημερινών αυτοκινητόδρομων, είτε κάθετοι, είτε εντελώς νέοι αυτοκινητόδρομοι.
Είναι έργα με κόστος 2,9 δισ ευρώ και φιλοδοξούν να πάρουν τη σκυτάλη από τα οδικά έργα που ολοκληρώνονται. Μεγάλος στόχος παραμένει η ολοκλήρωση του δικτύου αυτοκινητόδρομων της χώρας που πλέον είναι από τα πλέον μεγαλύτερα στην Ευρώπη, σε σχέση με την έκταση και τον πληθυσμό της.
Σήμερα το ypodomes.com μάζεψε όλα αυτά τα έργα και σας τα παρουσιάζει. Ας δούμε αναλυτικά:
ΑΚΤΙΟ ΑΜΒΡΑΚΙΑ
Κόστος 165εκ.ευρώ. Θα είναι το έργο-σκούπα με το οποίο θα επιχειρηθεί να ολοκληρωθεί ο αυτοκινητόδρομος της Αμβρακίας Οδού μήκους 48,5χλμ. Χρηματοδοτικά είναι καλυμμένο από το ΕΣΠΑ 2014-2020. Αν γίνει η δημοπράτηση φέτος τότε τα έργα ίσως ξεκινήσουν το Β`εξάμηνο του 2018.

ΛΑΜΙΑ-ΞΥΝΙΑΔΑ
Κόστος 300εκ.ευρώ. Πρόκειται για το πιο ώριμο από όλα τα έργα. Είναι το νότιο άκρο του Ε65 που με την κατασκευή του θα δώσει απευθείας σύνδεση με τον ΠΑΘΕ. Έχει μήκος 32,5χλμ και έχει σχεδόν εγκριθεί από τις Βρυξέλλες και μέσα στο 2017 θα το δούμε να ξεκινά. Περιλαμβάνει την μεγάλη Σήραγγα Δομοκού μήκους 3χλμ. Κατασκευαστής θα είναι η ΤΕΡΝΑ.
ΤΡΙΚΑΛΑ-ΕΓΝΑΤΙΑ
Κόστος 400εκ.ευρώ. Είναι το βόρειο άκρο του Ε65 και έχει μήκος 62χλμ. Το έργο έχει προχωρήσει με την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων και γίνονται διαπραγματεύσεις με την ΕΤΕπ για την χρηματοδότηση. Αν τελικά ευοδωθούν οι προσπάθειες ίσως το δούμε να ξεκινά το 2018. Κατασκευαστής θα είναι η ΤΕΡΝΑ.
ΙΩΑΝΝΙΝΑ-ΚΑΚΑΒΙΑ
Κόστος 300εκ.ευρώ. Πρόκειται για τη φυσική συνέχεια της Ιόνιας Οδού και έχει μήκος 60χλμ. Προς το παρόν αναζητείται η χρηματοδότηση από την ΕΤΕπ. Το έργο είναι αρκετά ώριμο και μελετητικά. Ίσως είναι νωρίς για να μιλήσουμε για δημοπράτηση.
ΧΑΝΙΑ-ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Κόστος 1,1 δισ ευρώ. Είναι το έργο του ΒΟΑΚ και αφορά το μεγάλο κεντρικό του τμήμα που ενώνει τις 3 μεγαλύτερες πόλεις του νησιού, Χανιά-Ρέθυμνο-Ηράκλειο. Γίνονται επίσης διαπραγματεύσεις με την ΕΤΕπ για την χρηματοδότηση του. Ο διαγωνισμός θα γίνει με την μέθοδο της παραχώρησης και ίσως ξεκινήσει μέχρι τα τέλη του 2017.
ΠΑΤΡΑ-ΠΥΡΓΟΣ
Κόστος 450εκ.ευρώ. Είναι η φυσική συνέχεια της Ολυμπίας Οδού με 75χλμ μήκος. Έχουν ξεκινήσει οι δημοπρατήσεις (4 έχουν διεξαχθεί) και μέχρι το τέλος του έτους τα έργα αναμένεται να ξεκινήσουν. Χρηματοδοτικά έχει εξασφαλιστεί από το ΕΣΠΑ 2014-2020. Στις 4 πρώτες δημοπρατήσεις μειοδότησε η Κ/Ξ Τοξότης-Ομάδα Κατασκευών.
ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
Κόστος 180εκ.ευρώ. Είναι ένα αμφιλεγόμενο έργο 18χλμ. που ουσιαστικά θα εξυπηρετεί την Χαλκίδα αλλά ο στόχος για την αναβάθμιση του διαμήκη άξονα της Εύβοιας παραμένει όνειρο. Η χρηματοδότηση αναζητείται από την ΕΤΕπ. Σε αυτό το έργο ίσως να περιμένουμε χρονικά.
ΔΙΠΛΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΜΕ ΑΜΒΡΑΚΙΑ ΟΔΟ
Κόστος 45εκ.ευρώ. Είναι η διπλή οδική σύνδεση Λευκάδας με Άκτιο και Βόνιτσα της Αμβρακίας Οδού. Το έργο είναι προχωρημένο έχει 21χλμ και είναι χρηματοδοτικά εξασφαλισμένο από το ΕΣΠΑ 2014-2020.
ΞΑΝΘΗ-ΕΧΙΝΟΣ
Κόστος 80εκ.ευρώ. Είναι ακόμα ένας κάθετος άξονας της Εγνατίας με 21χλμ που φτάνει στα Ελληνό-Βουλγαρικά σύνορα. Δειλά ξεκινά ένα υποτμήμα προς δημοπράτηση αλλά έχει ακόμα μέλλον για να μιλήσουμε για συνολική υλοποίηση.
Νίκος Καραγιάννης – ypodomes.com
katounanewsblogspot.gr

Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Μαρία Λεκατσά. Πρωτιά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Tae Kwon Do I.T.F και αγωνίζεται με την Εθνική Ελλάδος στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Με την Εθνική Ελλάδος TAEKWON-DO I.T.F φεύγει για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα η δικιά μας Μαρία Λεκατσά που θα διεξαχθεί από 24 έως 30 Απριλίου 2017 στο Λίβερπουλ της Αγγλίας. Την Εθνική ομάδα στελεχώνουν οι πρώτοι και οι πρώτες κατά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που διεξήχθει στη Θεσσαλονίκη στις 4 και 5 Μαρτίου 2017.
Συγχαρητήρια στην Κανδηλιώτισσα Μαρία Λεκατσά και ευχόμαστε καλή επιτυχία στο Λίβερπουλ..!!
kandilatoxoriomas

"Έφυγε από κοντά μας η συγχωριανή μας,Μαρούλα Μανδήλη"

Έφυγε από κοντά μας η συγχωριανή μας Μαρούλα Μαντήλι,η κηδεία της θα γίνει αύριο Τρίτη και ώρα 12:30 μμ στο Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Μπαμπίνης
Τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους της
       
     Καλό ταξίδι Θειά Μαρούλα 

Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

ΚΑΤΟΥΝΑ: Μεγάλη επιτυχία η Ημερίδα- Ομιλία με θέμα: ¨Καρδιαγγειακή πρόληψη. Τι πρέπει να γνωρίζω"


Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν οι Κατουνιώτες και οι Κατουνιώτισσες σήμερα Κυριακή 5/3/2017 το απόγευμα την Ημερίδα που διοργανώθηκε από τον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Κατούνας και το katouna News στην αίθουσα του Δημαρχείου Κατούνας, με ομιλητή τον φίλο, γνωστό και ειδικό Καρδιολόγο Απόστολο Δήμου. 
Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλία χαιρετισμό του Αρχιμανδρίτη πάτερ Νεκτάριου Τριάντη και στην συνέχεια η ομιλία του καρδιολόγου κ. Δήμου παρουσίασε ξεχωριστό και αμείωτο ενδιαφέρον για το κοινό μέχρι το τέλος της.
Το ξεχωριστό ενδιαφέρον που παρουσίασε η Ημερίδα αυτή, φάνηκε από τις ερωτήσεις των παρευρισκομένων προς τον καρδιολόγο. 

Η εκδήλωση ήταν κάτι το διαφορετικό, κάτι το ξεχωριστό και έδωσε πιστεύουμε πολλά σε όσους την παρακολούθησαν. 
Από τις αρχές του τόπου παραβρέθηκαν ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Θεόδωρος Στούπας και η Δημοτική Σύμβουλος Καρέλου Αθηνά, ο διοικητής του Α.Τ. Κατούνας κ. Κόκιος, ο πρώην Δήμαρχος Μεδεώνος Γιάννης Σεραφής, ο πρώην Δήμαρχος Κατούνας Απόστολος Κατσίκας,  ο πρόεδρος της Μεδεών Κατούνας Στραβοκέφαλος Χρήστος, ο πρόεδρος του Ιππικού Ομίλου Δημήτρης Καραμπέκιος, εκπρόσωποι των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων και του συλλόγου Γυναικών Κατούνας.   
Απο την πλευρά μας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για μια ακόμα φορά τον καρδιολόγο Απόστολο Δήμο που αποδέχτηκε την πρότασή μας για την εθελοντική του προσφορά. 
 ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ:






















ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΥΤΙΒΗΣ 

Ο Κωνσταντίνος Κυριάκος απο το Βασιλόπουλο είναι ο νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ξηρομέρου



Στην σημερινή  Ειδική Συνεδρίαση για την εκλογή των Μελών του Προεδρείου 
του Δημοτικού Συμβουλίου και των Μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της 
Επιτροπής Ποιότητας Ζωής,εκλέχθηκε ο Κωνσταντίνος Κυριάκος απο το Βασιλόπουλο,νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ξηρομέρου.


Πρόεδρος : κ΄ Κωνσταντίνος Κυριάκος
Αντιπρόεδρος : κ΄ Ιωάννης Ζορμπάς
Γραμματέας : κ΄ Ηλίας Κακούρης
Από vlyziananews

Ο Γιάννης Κουνέλης ψηφίστηκε σήμερα στο Δήμο Ακτίου - Βόνιτσας ως νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου


Ο Γιάννης Κουνέλης λογιστής φοροτεχνικός από το Μοναστηράκι ψηφίστηκε στο Δήμο Ακτίου - Βόνιτσας σήμερα ως νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ακτίου - Βόνιτσας. Ο Γιάννης Κουνέλης είναι ένας από τους πιο έμπειρους δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας είχε διατελέσει και ως πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ανακτορίου με Δήμαρχο τον Γιώργο Αποστολάκη αλλά και το 2010 έως το 2012 με Δήμαρχο τον Νίκο Σολδάτο. 
Καλή θητεία ευχόμαστε στον κ. Κουνέλη 
katounanews 

"Η Κυριακή της Ορθοδοξίας&η Αναστήλωση των Εικόνων"


"Αύριο Δευτέρα 6:Μαρτίου η παράσταση του Γιώργου Μακρή,ΝΑ SEX YΠΝΗΣΩ ΠΕΘΕΡΑ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ"

Στο παπαστράτιο Μέγαρο αύριο Δευτέρα 6:Μαρτίου η παράσταση του Γιώργου Μακρή
ΝΑ SEX ΥΠΝΗΣΩ ΠΕΘΕΡΑ

Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

ΚΑΤΟΥΝΑ: ΧΤΥΠΑΓΕ Η ΚΑΜΠΑΝΑ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ, ΑΝΑΣΤΑΤΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ



Ξαφνικά στις 1 τα μεσάνυχτα χτύπαγε η καμπάνα του Αγίου Αθανασίου Κατούνας. Όλοι βγήκαν να δουν τι συμβαίνει και κανένας δεν κατάλαβε πως έγινε αυτό. 
Τα τηλέφωνα των καταστημάτων της πλατείας χτυπούσαν συνεχώς και ο κόσμος ρωτούσε γιατί χτυπούσαν οι καμπάνες τέτοια ώρα. 
Αέρας δεν φυσούσε, το ρολόι δούλευε κανονικά, αλλά οι καμπάνες σε χαρμόσυνο ρυθμό κτυπούσαν από μόνες τους. 
Ο Ιερός Ναός ήταν κλεισμένος και δεν υπήρχε κανείς μέσα, στην συνέχεια σταμάτησαν από μόνες τους. 
Πολλοί κάτοικοι μαζεύτηκαν στην πλατεία και έψαχναν να δουν τι συμβαίνει, τελικά κανένας δεν κατάλαβε πως έγινε αυτό απόψε 4/3/2017 στις 13:00 π.μ. 
  katounanewsblogspot.gr

"Χρόνια Πολλά&ευτυχισμένα στον Θεόδωρο&στην Θεοδώρα"


"όταν ο Ηρακλής Αστακού (1976-7) με μια μόνο φωτογραφία του μας ξυπνά ευχάριστες μνήμες του παρελθόντος"

fhoto:ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ

Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Αντίστροφη μέτρηση για τους Αυτοκινητόδρομους: 1 μήνας μέχρι τη λειτουργία

Στο τέλος της φτάνει η αντίστροφη μέτρηση του ypodomes.com καθώς είμαστε σε απόσταση αναπνοής μέχρι να φτάσουμε στο τέλος Μαρτίου 2017 όπου υπάρχει η γνωστή δέσμευση για λειτουργία όλου του δικτύου αυτοκινητόδρομων της χώρας (ως λειτουργικό και με ελλείψεις) και όσο πλησιάζουμε τόσο το "θερμόμετρο" ανεβαίνει.
Εδώ και 10 μήνες στις αρχές κάθε μήνα  βλέπουμε τι έχει γίνει, τι περιμένουμε και τι απομένει. Τώρα αρχές Μαρτίου είμαστε στην τελική αντίστροφη μέτρηση καθώς μετράμε εβδομάδες μέχρι την ολοκλήρωση των δρόμων. Τι γίνεται όμως; που είμαστε σήμερα;
ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ
Στις αρχές Σεπτεμβρίου εγκαινιάστηκε το πρώτο τμήμα από Κόρινθο μέχρι Κιάτο μήκους 20χλμ. Στο τέλος Δεκεμβρίου δόθηκαν επιπλέον 9χλμ στο τμήμα από Κιάτο μέχρι Ξυλόκαστρο. Στο τέλος Φεβρουαρίου δόθηκαν οι Σήραγγες στα Μαύρα Λιθάρια. Τώρα αναμένεται τις επόμενες μέρες η συνολική παράδοση του τμήματος μέχρι το Ξυλόκαστρο καθώς και οι Σήραγγες Παναγοπούλας. Αυτή την εποχή δουλεύονται και τα τμήματα των εμπλοκών με το σιδηρόδρομο. Μεγάλο ερώτημα είναι τι θα έχουμε στο τέλος Μαρτίου ως παράδοση λειτουργικού αυτοκινητόδρομου. Στην πρόοδο είμαστε περίπου στο 93% και θα γίνει αγώνας για να δοθεί η "λειτουργική Ολυμπία". Υπολογίζεται ότι για την περίοδο Μαρτίου-Αυγούστου 2017 θα παραμείνουν υπό κατασκευή περίπου 8χλμ. ενώ μετά τον Αύγουστο θα συνεχιστεί η κατασκευή του υπερκόμβου Ρίου που θα ολοκληρωθεί προς το τέλος του έτους.

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ
Εδώ τα πράγματα από εύκολα έγιναν δύσκολα αλλά είχαμε happy end. Στα μέσα Ιανουαρίου υπεγράφη το περίφημο Μνημόνιο Συναντίληψης ενώ ικανοποιήθηκε και το βασικό αίτημα για μη πληρωμή διοδίων για τους κατοίκους του Δήμου Τεμπών.  Πρακτικά τα έργα είναι σχεδόν ολοκληρωμένα και απομένουν οι συνδέσεις με τον αυτοκινητόδρομο εκατέρωθεν. Αυτό σημαίνει ότι κλείδωσε οριστικά η λειτουργία του τμήματος αυτού τον Μάρτιο. Πρόκειται για έργο το οποίο δεν χρειάζονται πολλά λόγια  καθώς είναι το τελευταίο τμήμα της Εθνικής Οδού Αθήνας-Θεσσαλονίκης, ολοκληρώνοντας έργα 45 και πλέον ετών.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ
Εδώ τα έργα προχωρούν καλά, είμαστε περίπου στο 89% και η αισιοδοξία περισσεύει αλλά τα μεγάλα νέα δεν έχουν έρθει ακόμα. Τον Δεκέμβριο έγινε και η πρώτη παράδοση στο τμήμα Κουβαράς-Αμφιλοχία που μαζί με την παράκαμψη Αγρινίου δημιουργούν ένα συνεχόμενο αυτοκινητόδρομο 59χλμ. Στις 22 Φεβρουαρίου δόθηκε το τμήμα Καμπή-Πέρδικα που μαζί με την Παράκαμψη Άρτας-Φιλιππιάδας δημιουργούν ένα συνεχόμενο αυτοκινητόδρομο 53χλμ. Για το τέλος Μαρτίου αναμένεται το Γαβρολίμνη-Κεφαλόβρυσο. Στο διάστημα Μαρτίου-Αυγούστου θα δοθούν τμηματικά τα τμήματα Πέρδικα-Κοσμηρά (βόρειο άκρο μέχρι Εγνατία), Αντίρριο-Γαβρολίμνη και το πιο δύσκολο τμήμα Αμφιλοχία-Άγιος Δημήτριος (αρχή παράκαμψης Άρτας). Ωστόσο μπορεί να έχουμε κάποιες διαφοροποιήσεις αν υπάρξουν κατασκευαστικές υπερβάσεις,

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΔΟΣ
Εδώ τα έργα προχωρούν πιο ανεμπόδιστα και πάμε με καλούς μηνιαίους ρυθμούς. Είμαστε σε ποσοστό προόδου που φτάνει το 88% και ο αγώνας δρόμου συνεχίζεται. Το τμήμα Ξυνιάδα-Τρίκαλα θα παραδοθεί έχοντας 2 πρόσωπα. Στα πρώτα 8 χιλιόμετρα θα παραδοθεί 1 λωρίδα ανά τμήμα ενώ σε όλο το υπόλοιπο τμήμα πάμε για παράδοση τον ερχόμενο Μάρτιο. Εδώ το μεγάλο στοίχημα είναι πλέον μέχρι τον Μάρτιο να έχουν ξεκινήσει τα έργα και στο νότιο τμήμα Λαμία-Ξυνιάδα.

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΣ ΜΟΡΕΑΣ
Εδώ, τελειώσαμε με την επίσημη παράδοση του αυτοκινητόδρομου στις 15 Δεκεμβρίου 2016. Τέλος για τα έργα, ξεκίνησε η συνολική λειτουργία.
Νέο ραντεβού, αρχές Απριλίου για να δούμε την απόδοση των αυτοκιινητόδρομων καθώς και τα υπόλοιπα της κατασκευής τους μέχρι τον Αύγουστο.
Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com