Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

ΑΙΤΩΛΙΚΟ: «Η νερένια πόλη» - Φωτογραφίες


         Η «Μικρή Βενετία» της Ελλάδας ακούει στο όνομα Αιτωλικό. Ένα στολίδι καταμεσής της λιμνοθάλασσας Αιτωλικού – Μεσολογγίου. Την αποκαλούν και «νερένια πόλη» γιατί είναι ανεπτυγμένη σ’ ένα μικρό νησάκι ριζωμένο στο νερό. 
        Εκτός από φυσική ομορφιά, έχει και πλούσια ιστορία αφού εκεί έγινε η δίκη του Καραΐσκάκη την 1η Απριλίου 1824, από τους αντιπάλους του που ήθελαν να τον απομακρύνουν από τη στρατιωτική ηγεσία της επανάστασης.... 

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΥΒΕΛΗ....



         Το Αιτωλικό, είναι δημοτική ενότητα του δήμου Μεσολογγίου, με πληθυσμό 5.349 κατοίκους, και βρίσκεται 10 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Μεσολογγίου. Η ακτογραμμή του είναι ανάγλυφη και εντυπωσιακή. Το σκηνικό συνθέτουν αλμυρόβαλτοι και αμμώδεις περιοχές. Eίναι μια παλιά ναυτική πολιτεία, με ιδιαίτερο χρώμα και γραφικότητα.
      Στην πραγματικότητα είναι ένα μικρό, πυκνοκατοικημένο νησάκι στη μέση της ήρεμης λιμνοθάλασσας που προστατεύεται από τους ορεινούς όγκους της Βαράσοβας και του Ζυγού και συνδέεται με τη ξηρά με δύο πέτρινα τοξωτά γεφύρια του 19ου αιώνα μήκους 300 μέτρων.
      Η λιμνοθάλασσα του Αιτωλικού είναι τεράστιος βιότοπος και αποτελεί το μεγαλύτερο τμήμα του πολύτιμου οικοσυστήματος που ορίζεται από τις εκβολές του Ευήνου έως τις εκβολές του Αχελώου.
    Το Αιτωλικό έχει τεράστιο  ενδιαφέρον για τους φίλους της φωτογραφίας, η ομορφιά του δεν αφήνει ασυγκίνητους ακόμα κι αυτούς που είναι απλά περαστικοί και δεν έχουν το χρόνο να διερευνήσουν το ιδιαίτερο φυσικό κάλλος του και να αναζητήσουν τα σημάδια της πλούσιας ιστορίας του...













ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ : Γιώργος Κουβέλης 

Xiromeronews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου