Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

"Μπαμπίνη"Παραδοσιακή σπιτική Γαλατόπιτα"

Υλικά
Για το ταψί της κουζίνας
Μια δόση ζύμη για φύλλα (βλ.φύλλα για πίτα)
Ή
8 φύλλα κρούστας
Ή
6 φύλλα χωριάτικα( του εμπορίου
Για την γέμιση

1300 ml γάλα πλήρες
1 και 1/4 μέτριο φλυτζάνι τσαγιού ,σιμιγδάλι ψιλό
1 και 1/4 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 βανίλια
7 αυγά 2 κουτ.γλυκού αλάτι
1/4 φλυτζάνι μαργαρίνη

1 φλυτζάνι λάδι για τα φύλλα.
Αν επιλέξετε χωριάτικο φύλλο του εμπορίου,δεν θα βάλετε τόσο λάδι από πάνω αλλά ίσα- ίσα να καλυφθεί,απλή επάλειψη.

Επίσης ,για πιό έντονη γέυση,βάζουμε 1/4 φλυτζ.τσαγιού. αραβοσιτάλευρο (κίτρινο),αφαιρώντας 1/4 απο το σιμιγδάλι.

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε την ζύμη για τα φύλλα,αν επιλέξουμε χειροποίητα,αφήνουμε 5 λεπτά να ξεκουραστεί και ανοίγουμε ένα – ένα.
Παράλληλα,ετοιμάζουμε την γέμιση.
Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα,το σιμιγδάλι,την ζάχαρη και το αλάτι,ανακατεύοντας συνέχεια,σε δυνατή φωτιά.
Όταν αρχίσει να πήζει και να κάνει τον πρώτο κοχλασμό,κατεβάζουμε απο την φωτιά.
Προσθέτουμε την μαργαρίνη και την βανίλια ,ανακατεύοντας.
Όταν κρυώσει προσθέτουμε τα χτυπημένα  αυγά.
Ανακατεύουμε καλά.
Στρώνουμε τα μισά φύλλα απο κάτω,λαδώνοντας ανάμεσα.
Προσθέτουμε το μείγμα και απλώνουμε ομοιόμορφα.
Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα,λαδώνοντας ανάμεσα.
Ρίχνουμε 3/4 φλυτζ.τσαγιού λάδι από πάνω,απλώνοντας παντού με πινέλο.
Ψήνουμε στους 210 βαθμούς για μία ώρα.
Σκεπάζουμε να μαλακώσουν τα φύλλα.
Ποτέ δεν κόβουμε την πίτα ζεστή.Διαλύεται και δεν σηκώνονται τα κομμάτια.

Η Συνταγή είναι από:xiromeritissa.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου