Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Λαμπρή η κοπή πίτας του Ξηρομερίτη για το 2017 από την ομοσπονδία ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΩΝ (ΟΠΣΥΞ)









Όμορφη η γιορτή  κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου ( Ο.Π.ΣΥ.Ξ.)

      Σε εξαιρετικό κλίμα, με την παρουσία Ξηρομεριτών και φίλων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017 ώρα 11:00, η κοπή της  πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου. στο Ξενοδοχείο Crystal City Αχιλλέως 4 (Πλατεία Καραϊσκάκη), Αθήνα.
       Τα μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας είχαν φροντίσει με κάθε λεπτομέρεια την οργάνωση της εκδήλωσης, αποδείχθηκαν άριστοι οικοδεσπότες και έδωσαν την ευκαιρία σε όλους τους παρισταμένους Ξηρομερίτες και φίλους να αισθανθούν σε οικείο περιβάλλον και να καμαρώσουν τα χορευτικά των συλλόγων απανταχού Φυτειωτών «Το Λιγοβίτσι» και Συλλόγου Μοναστηρακιωτών.........



     
  Στην όμορφη συνάντηση,  o Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δημήτρης Στεργίου, καλωσόρισε τους παρευρισκομένους, τους  ευχαρίστησε εκ μέρους του Κεντρικού Συμβουλίου για την παρουσία τους στην εκδήλωση, ευχήθηκε να έχουμε μια χρονιά με υγεία και δύναμη, μια χρονιά ελπίδας, αλληλεγγύης και προοπτικής, με όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα και μια καλύτερη χρονιά, για τους Πολιτιστικούς Συλλόγους του Ξηρομέρου και της Αιτωλοακαρνανίας γενικότερα. 
      Στη συνέχεια τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αείμνηστου Γεωργίου Μπόνη, ο οποίος έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, Προέδρου του Συλλόγου Αστακιωτών και μέλους του Κεντρικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ξηρομεριτών.
      Αμέσως μετά  τη σκυτάλη πήραν τα χορευτικά των συλλόγων απανταχού Φυτειωτών «Το Λιγοβίτσι» και του συλλόγου Μοναστηρακιωτών. 
Το χορευτικό του Συλλόγου Φυτειωτών παρουσίασε σατυρικά αποκριάτικα τραγούδια. Το χορευτικό του Συλλόγου Μοναστηρακιωτών παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς της περιοχής μας.  Εντυπωσίασαν τους παρευρισκόμενους και καταχειροκροτήθηκαν. 
Στη συνέχεια ο Πρωτοπρεσβύτερος του Ιερού ναού Αγίου Σπυρίδωνα Πειραιά Βασίλειος Πόπης, ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη πίτα και τα μέλη του Κ.Σ.  την έκοψαν και την μοίρασαν στους Συλλόγους μέλη της Ομοσπονδίας καθώς και σε όλους τους παρευρισκόμενους.
     Κλείνοντας ο Πρόεδρος Δημήτρης Στεργίου  εκ μέρους του Κεντρικού Συμβουλίου αφού ευχαρίστησε και πάλι τους προσκεκλημένους,ευχήθηκε σε όλα τα μέλη, αλλά και σε όλους τους Ξηρομερίτες και φίλους μια καλή χρονιά. 
     Στην εκδήλωση ανταποκρίθηκαν πλήθος Ξηρομεριτών, και φίλων οι οποίοι γέμισαν την αίθουσα, ξεπερνώντας κάθε αισιόδοξη πρόβλεψη, παρά τις δύσκολες καταστάσεις που βιώνουμε όλοι μας, τιμώντας με τον καλύτερο τρόπο την γιορτινή εκδήλωση.

    Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο Πρωτοπρεσβύτερος του Αγίου Σπυρίδωνα Πειραιά, Βασίλειος Πόππης, ο Βουλευτής Κώστας Καραγκούνης, ο πρώην Υπουργός Δημήτρης Στρατούλης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ζωγράφου και πρώην Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Χρήστος Κλαδευτήρας, ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ξηρομέρου,Κώστας Γεωργούλας, ο Πρόεδρος της Αιτωλικής Πολιτιστικής Εταιρείας, καθηγητής Παναγιώτης Κοντός, ο Πρόεδρος της  ΠΑΝ.ΣΥ.  Πάνος Χολήςκαι ο Ταμίας Δημήτρης Αρσένης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βάλτου Χρήστος Σαλαούνης, ο Γραμματέας Δημήτρης Μασκλαβάνος, η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μεσολογγίου,Αγγελική Μπερερή, η Γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριχωνίδας και της ΠΑΝ.ΣΥ. Ευαγγελία Μπαμπάτσικου, από την Ομοσπονδία Συλλόγων Ναυπάκτου το μέλος του Κ.Σ. Κώστας Λόης, ο επίτιμος πρόεδρος της ΠΑΝ.ΣΥ. Αλέκος Σάββας, ο πρώην Πρόεδρος της ΠΑΝ.ΣΥ. Πάνος Τρυφιάτης, ο πρώην Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ξηρομέρου Νίκος Μήτσης, ο Αντιπρόεδρος της ΠΑΝ.ΣΥ. και πρόεδρος του Συλλόγου Λιθοβουνίου, Δημήτρης Αλεξανδρής, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γαβαλούς, Άρης Σουφλής, ο Πρόεδρος Συλλόγου Στάνου Σπύρος Καραδήμας, ο π. Γραμματέας του Υπουργείου Ανάπτυξης Γιώργος Τσούκας,  από το Σύλλογο Μπαμπίνης ο π. Πρόεδρος  Σπύρος Μπενέκος, από την Ένωση Αστακινών ο Χρήστος Μάντζαρης, ο Τάκης Μπαμπούρης, ο Γρηγόρης Νικήτας, και ο Δήμος Βαρόπουλος, το μέλος του Δ.Σ. της ΑΙ.ΠΟ.Ε. Διονύσης Μπερερής, ο εκδότης της εφημερίδας «ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΚΗ», ο οποίος πρόσφατα βραβεύτηκε από το ίδρυμα προαγωγής δημοσιογραφίας Αθανασίου Μπότση,Χρυσόστομος Πατούλας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αιτωλοακαρνάνων Αττικής η «ΦΛΟΓΑ», Σπύρος Παναγιωτόπουλος, το μέλος του Δ.Σ. του Πνευματικού Κέντρου Ρουμελιωτών, Ανάργυρος Γεωργίου,  ραδιοφωνικός παραγωγός του «ΜΑΓΕΙΑ FM» Λάμπης Μαυρέλης, Πρόεδροι, Μέλη και Εκπρόσωποι όλων των Συλλόγων Μελών της Ομοσπονδίας.
Το Κεντρικό Συμβούλιο ευχαριστεί το αρτοποιείο «Χωριάτικο» Περιστερίου  του κ. Κώστα Κύρουπου μας προσέφερε για άλλη μια χρονιά δωρεάν την πίτα. 
Ευχαριστεί τα χορευτικά των Συλλόγων Φυτειωτών και Μοναστηρακίου. 
Ευχαριστεί ακόμη μια φορά τους παρευρισκόμενους στην όμορφη αυτή εκδήλωση, εύχεται και πάλι χρόνια πολλά, καλή χρονιά, με υγεία, αλληλεγγύη και δύναμη.


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ (Ο.Π.ΣΥ.Ξ.)


ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ......







ΞΗΡΟΜΕΡΟΝΕWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου